sunnuntai 26. toukokuuta 2013

~Mimicon 2013!

Morjensta!
Tälläkertaa olisi siis tarkoitus höpistä hieman Mikkelissä ensi kertaa järjestetystä Mimiconista.
Henkilökohtaisesti minulla oli conissa ihan mukavaa. Väkeä tosin oli hiukan vähänpuoleisesti n.400 henkilöä, mutta se ei menoa haitannut. Paikka oli varsin avara ja kaunis, mikä soi hyvät mahdollisuudet Photoshooteille. Varsinkin rannalla olleet puut olivat kovassa käytössä kun cossaajat kiipeilivät niihin. Ohjelmia en pahemmin käynyt katsomassa cosplaydeittiä lukuunottamatta. Tosin näin osan tuosta kierrätys cosplay kisasta. Oli huvittavaa huomata että salissa pyöri myös jääkiekkomatsi. :D Kauheasti kuvia en kyllä ehtinyt ottamaan, osaksi siitä syystä että tarkoitukseni oli hengailla lauantai ja sunnuntaina ottaa kuvia kun hullu (mikä on siis yleensä suunnitelmani ja joka aina menee 89% todennäköisyydellä pieleen), mutta sunnuntaina väkeä conissa oli selvästi vähemmän ja monet olivat vaihtaneet ihan normi vaatteisiin, että cossaajia oli sitäkin vähemmän. Toinen syistä oli se että pyörin lähes koko conin ajan ilman mitään laukkua. Coneissa on aina häiritsevää kun en osaa pitää laukkuja aina kun pari sekuntia mukanani ja sitten palautan ne narikkaan ja haen kameran laukusta ja palautan sen narikkaan ja sitten otan taas laukun narikasta ja palautan sen... ja siitä eteenpäin. Eli ramppaan aina narikassa hakemassa ja tuomassa tavaraa. :D Mutta taikaisin aiheeseen joka on siis Mimicon. Hyvin lupaava con kyllä oli ja sillä olisi potentiaalia suurentua. Kuten aikaisemmin sanoin tilat olivat hienot (myös ulkona), pidin pienestä kirppiksestä (jossa myytiin mm. mangaa,paria peruukkia,joitain cossi vaatekappaleita yms.) ja myyntitarjontakin ihan kivan laajaa.










Käytiin myös Butler/Maid kahvilassa ja mukava kokemus sekin *hykertelee itsekseen*

 Tosi suloinen Rima cossaaja ;3;


 Hinalla oli kyllä ne nauhatkin, mutta suostui silti posettamaan ilman niitä,sillä nauhojen laitossa olisi kestänyt jonkin aikaa.
Sitten keltaisiin ja huonolaatuisiin cosplay deitti kuviin~







 Mimicon ranneke feat. kännykkäni
Ja mukaan tarttuneet ostokset. Päätin että kyllä minä nuo Kuroshitsujit otan ja kerään sarjan loppuun, kerrankun aloitinkin. Rakastan noita pinssejä~ ♥

En tiedä miten siinä onnistuin, mutta onnistuin vaan derppailemaan oikesti ihan jokaisessa kuvassa D: Pitää raahata Jossu kuvaamaan muo joskus myöhemmin että saan oikeesti julkasukelposia kuvia.

"Kohti ääretöntä -ja sen yli!"

Tähän loppuun pakko mainita että bongasin Mikun tieteen kuvalehdestä:
Mutta teitä lukijoitahan on kertynyt jo melkoinen määrä! :o 71! Mulla oli tarkotus tehdä jotain erityistä kun saavutan 70 lukijan määrän, mutta odotin sen tapahtuvan vasta joskus kesällä, mutta nyt teitä onkin jo 71! Uskomaton määrä. Mutta uskallan luvata että kesän aikana pitäisi tänne ilmestyä ainakin yksi jos ei useampikin tanssi video, riippuen vähän kaikesta ja näin. Mutta siis aivan älyttömät kiitokset joka ikiselle joka sepostuksiani jaksaa lukea tai edes kuviani katsella!
Pitäisi vähän muokkailla tätä blogin ulko-asuakin kun vanha alkaa jo hiljalleen tympiä...
Näkemiin ystäväiseni!


"I'll also show you a sweet dream next night"

perjantai 24. toukokuuta 2013

~Why can't it be perfect? ;3;

Heipä hei! ^^
Vihdoin, kyllä: vihdoin pääsen postaamaan. Myöhempään postaukseen tulee sitten Mimiconin kuvat, mutta laitan sitä ennen otetut nukkeräpsyt ja kaikki rageemiset cossin tekemisestä. 
Mutta cossiksi valikoutui sitten jotenkin jännästi...

Jack Frost! Osa varmasti kirkuu tuskasta siellä ruudun toisella puolen. Jack kun sattuu olemaan tälläinen uusi cosplayjaajien keskuudessa oleva villitys ja kuulemani mukaan Frostissakin niitä oli about 10 (itse näin tosin n. 4). No tarinahan lähti siitä kun joskus joulun jälkeen näkyi Rise of the Guardian mainoksia ja olin silleen: "Hei, tonhan vois mennä katsomaan" tietämättä sen enempää mistään. Noh, tietenkin tämä leffa sattui unohtumaan, kunnes Tumblr:issa törmäydyin asiaan ja kuulin kuinka Monikakin hehkutti tätä leffaa. Noh, itse sain leffan sitten käsiini ja katsoin sen ja noh, näin rauhallisesti sanottuna se oli IHANA! *3* Pidin kovin paljon tarinasta ja jokaisesta hahmosta ja kaikesta leffan yksityiskohtaisuudesta. Jackin rinnalla (ehkä häntä korkeammallekin) noussut suosikkini oli Easterbunny, mutta koska hän on selvästikkin pupu, enkä osaa tehdä furry suitteja tai miksi niitä kutsutaankiin jäi tämä suunitelma myöhemmäksi. Mietin kyllä ihmis Bunnyn tekemistä, mutta en kokenut itseäni tarpeeksi miehekkääksi ja päädyin Jossun ehdottoman mielipiteen kanssa samaan päätökseen: Jack Frost.
Yhtenä iltana tosin kokeilin parissa minuutissa illalla hutaistua Bunnymund facepainttiä ja tykkäsin, vaikka en sitä todellakaan tehnyt huolellisesti ja maalini ovat muutenkin hieman loppupuolella. Mitä mieltä te olette? Kannattaisiko väsätä semi ihmis Bunny tällä lärvillä? ^^
Mutta takaisin Jack Frostiin. Ensimmäiseksi taisin aloittaa sauvan tekemisen, mikä sinänsä oli melko jännittävä asia minulle, kun kokemusta ei proppien tekemisestä löytynyt yhtään lukuunottamatta sitä köyhästi pahvista rakennettuja souseiseki saksia joita en haluaisi edes muistella. Loppujen lopuksi sauva ei ollutkaan niin hankala tehdä, vaikkakin se tuli ehkä hiukan liian iso kokoiseksi. Veljeni ja isäni apua ilman en olisi myöskään pärjännyt. Mutta siis sauva tehtiin tämän ohjeen mukaisesti ja suosittelen lämpimästi!
Tässä siis kuva sauvasta, kun se oli sahattu ja koottu maahan.
Sahauksen jälkeen, laitettiin osaset kiinni ruuvien ja puuliiman avulla ja lyhenettiin vielä hiukan sauvan pituutta. Sen jälkeen siis tein nuo 'kyhmyrät' mitä Jackin sauvassa on, yksinkertaisesti tekemällä maalarinteippimöykkyjä mallikuvan osoittamiin paikkoihin. Tuo lyhyempi keppi oli mallipalanijohon mallinsin tuollaisen kyhmyrän tekemistä,kipsin laittamista ja maalaamista ja suosittelen sellaisen tekemään, ettei tule tehnteeksi mitään kamalaa suoraan proppiin.
 Könttien teon jälkeen alkoi kipsin käyttäminen. Käytin siis sellaista kipsinauhaa, joka siis kastetaan pikaisesti hiukan lämpimään veteen ja kiedotaan tuohon ympärille ja annetaan sitten kuvua.


Vähän kuvia siitä millaiselta pinta näyttää.
 Kuivumisen jälkeen sauva näytti tuolta.
Ja sitten päästiin maalailemaan~ Ihme kyllä en onnistunut löytämään mistään mattaa ruskeaa Spray maalia joten päädyin sitten käyttämään tuolltaista kiiltävää ruskeaa.

Ensimmäisen maalikerran jälkeen lisättiin vielä toinen ruskean maalin kerros, minkä jälkeen maalasin siniset kohdat sauvaan ja lopuksi laitoimme hieman valkoista spray maalia ja lumi sprayta, mutta noista minulla ei ole kuvia. 
Tossa hieman välineitä mitä käytin cossin kasaamiseen. Tosin käytin myös tiimarista hankittua ruskeaa maalia housuihin ja tuon metallics systeemin sijaan ostin samanlaisen, mutta kimaltelevan maalin (joka minun oli alkuperäisesti tarkoitus ostaa, mutta nappasin vahingossa toisen siitä vierestä, kun noiden tötteröiden ulkonäkö ei kauheesti eroa toisistaan)
Mutta mitäs meiltä vielä puutuu? Jep, hupparihan se. 
Niin tyhmältä kun se kuulostaakin huppari tuotti eniten päänvaivaa tässä helpossa cossissa. Aluksi etsiskelin sopivaa hupparia kaupoista. Ravasin kaikki kaupat ja kirpparit läpi eikä mitään sopivaa löytynyt. Noh marssin siten luottavaisin mielin kohti eurokangasta ajatellen että kyllähän se kangas sieltä helposti löytyy, muistellen Konata cossin kangas hankintoja jolloin hyviä vaihtoehtoja oli monia. Mutta toisinhan se kävi. Ainoa lähellä oleva kangas oli tuo ylemässäkin kuvassa oleva kangas ja päätin sen hankkia ajatellen että tuskimpa mistään muualtakaan parempaa löydän, kun paikallisten kangaskauppojen valikoima on paljon pienempi. Noh, myöhemmin kuitenkin tulin siihen tulokseen että kangas on aivan liian tummaa ja kävin katselemassa muutkin kangas kaupat. Kuten aikaisemmin oivaltelinkin, niin eihän mitään huppariin sopivaa sinisävyistä kangasta löytynytkään ja päädyin ostamaan vaalean harmaata kangasta jonka päätin värjätä ja ajattelin aikaisemman huppari kankaan käyttää testihupparin ompeluun ja niinhän se sitten menikin. Käytin päivän vappulomani siihen kun ompelin hupparia ja vaikka kerran aikaisemmin olinkin koulussa sellaisen ommellut, ei lopputulos mielyttänyt silmää ja siihen meni kokonainen päivä hupparin ompeluun, kun en ole mikään nopein ihminen ja kun koneesta loppui kahdesti langat ompelun aikana ja enhän minä hoksannut miten tuolla vanhalla rakkineella oikein lankaa puolataan. 
Epätoivo iski kun tajusin etten oikesti pystyisi ompelemaan itseni mielyttävää hupparia,värjäämään sitä oikean väriseksi ja vielä maalaamaan 'jäätä' siihen. Joten päädyin sitten kaiken tämän rahatuhlauksen jälkeen ostamaan Ebaysta hupparin. Alkoi kyllä pelottamaan että ehtiikö se ajoissa, mutta ehtihän se onneksi! Kuvaa hupparista ennen maalausta ei minulla ole, mutta oletan että myöhemmin tulevista kuvista pystytte helposti saamaan kuvan siitä minkälainen huppari oli ennen maalausta.
 Aluksi tein pohjan pyörittelemällä melko kuivaa ja huonoa sivellintä valkoisen värin kera luoden tuollasta 'sumuista' pohjaa, minkä jälkeen aloin maalaamaan noita ömm jää kiteitä? :D


Itselle kävi vielä sen verran hyvä tuuri, että onnistuin saamaan flunssan juuri kaikkien kokeiden,cooperin testin ja cossin viimehetki tekemisen aikaan, joten maalailin tota hupparia flunssasta aiheutuvien zombi aivojen ja vuotavan nenän kanssa D:
Mutta kun sain tuon valkoisen maalailun tehtyä, lisäsin sitä kangas glitteri maalia, vaikka kuvissa se ei näykkään niin hyvin kuin toivoin, mutta ihmis silmän kanssa näyttää tosi kivalta.
Housujen tekemis sessisostakaan ei ole kuvia, mutta perjaatteessa sekoitin hiukan valkoista ja ruskeaa ja sudin sitä housuihin kertakäyttöhammasharjaa apuna käyttäen, jotta saisin housut näyttämään kuluneilta, mutta lopputulos ei ollut kaikkein mielyttävin, mutta minkäs voit :D Kyllä ne siinä tarkotuksessa menee.
 Seuraavaksi luvassa siis peruukin stailaus. Käytin siis samaa peruukkia mitä käytin Shionissa, vaikkakin Jackin hiukset ovat heikon harmahtavat, niin ajattelin että tämä peruukki kelpaisi kyllä ihan tarpeeksi hyvin. Yllä ja alla olevat kuvat ovat siis kuvia miltä peruukki näytti ennen stailausta. En kyllä suosittele ostamaan tältä myyjältä jonka nimeä en kyllä muista enää, mutta kuten aikaisemmin olin maininnutkin että vaikka ostaminen ja postitus sujui hyvin ja näin, niin peruukki on todella ohut ja sitä on 'tupeerattu' tuolta tyvestä. Ainakin kuidut ovat menneet tyvestä huonoksi ja niistä kohdista peruukki menee ihan itsestään pystyyn.

 About tältä näytti lopputulos, tosin conia edeltävänä iltana, lyhensin vielä noita etuhiuksia ja pienensin noita 'piikkejä' ja laitoin kilon lakkaa. :D Mutta siis mitään ihme konsteja en noihin käyttänyt muutakun harjailin ja leikkailin peruukkia ja ihan sitten suihkutin normaalia hiuslakkaa ja muotoilin piikit.
Kyllä, aika hieno peruukinleikkaus asema.eikös? :D Pitäisi kyllä peruukkipää hankkia niin elämä helpottuisi ainakin jonkinverran...
 Piilarit hankin Cyberistä koska satuin omistamaan joululahjaksi saadun lahjakortin. Jackin silmät kun sattuvat olemaan niin siniset, mutta näin jälkeenpäin piilarimalli kaduttaa.

 Näin lähikuvassa piilarit näyttää varsin hyviltä, mutta kauempana katottuna mun silmät muuttuu tosi tummiksi D: Tosi mukavan tuntuset silmässä. Vielä mukavammat kuin noi aikasemmin cyberistä hankitut punaset piilarit.
Mutta siinä taisikin olla miten minä Jack cossini kasasin. Loppuun laitan pari sekalaista nukkeräpsyä.
Ilman silmiä hui o.o






 Ja enempää nukkekuvia ette saa koska blogger on aivan järkyttävän hidas Q_Q
 Näkemisiin~ (Laitan Mimicon postauksen niin pian kuin mahdollista ^^)


"I'll also show you a sweet dream next night"