keskiviikko 31. joulukuuta 2014

~And though where the road then takes me, I cannot tell

Hei!
Näin uuden vuoden vaihteessa aloin sopivasti itsekin muistelemaan aikaisempia vuosiani ja erityisesti myös sitä kaikkea, mitä tämän blogini kautta, näiden kolmen vuoden aikana olen jakanut.

On hieno huomata, kuinka omat mielenkiinnonkohteet ja persoonallisuus ovat kehittyneet aivan toisenlaiseen suuntaan siitä, mitä ne silloin blogin alkuvaiheessa olivat. Jotkun aikaisemmat postaukset jopa hävettävät syvästi, mutta en ole yhtäkään niistä alkanut poistamaan. Ne kun kuvaavat omaa ajatusmaailmaa vuosien takaa ja mitä sitä nyt kieltämään. 
Sellainen minä olin ja niin minä postasin.

Menneet postaukset myös kertovat blogin pitkään pystyssä olemisesta. Vaikka blogini onkin muuttunut hyvin hiljaiseksi paikaksi, on se silti pysynyt jotenkuten hengissä, vaikkakin pienen horteen alaisena.

Teema on vaihtunut alun pelkästä nukkeilusta, lähinnä pelkkään cospalysta ja coneista kirjoitteluun. Syy postausten vähenemiseen on ollut monia syitä: oma väsymys ja jaksaminen, se fakta että juttua cossaamisesta ja coneista ei saa raapusteltua niin usein kuin nukkeilusta ja myös oman mielenkiinnon siirtyminen omasta elämästä kirjoittamisesta muihin asioihin.


☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆。.☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆


Mutta mikä sitten saa minut näin vuodenvaihteessa kirjoittelemaan tänne? 
On aika perinteisen "tämän vuoden kappale" -valinnan.

Perinteisesti olen jo monen vuoden ajan valinnut uudenvuoden vaihteessa kappaleen, joka tiivistää minulle itselleni menneen vuoden tavalla tai toisella. Useimmiten olen myös kuunnellut tätä "menneen vuoden kappaletta" seuraavan vuoden vaihtuessa ja siten aloittamalla vuoden edellisen vuoden muistelolla. (if that makes any sense... :p)Billy Boyd - "The Last Goodbye" - Phedora (rock cover) 

Kappaleen valinta tuntuu hankaloituvan vuosi vuodelta. Tänäkin vuonna vaihtoehtoja olisi ollut lukuisia, mutta pääsin pysyä tiukasti aikaisemmin luodussa "vain yksi kappale" -linjalla. 
Miksi sitten tämä kappale? Mikä tässä kappaleessa on minulle vuotta 2014?

Vuosi 2014 oli minulle varsin vaihteleva ja voimia vaativa vuosi. Tuli koettua hienoja hetkiä, mutta myös yllättäviä vastoinkäymisiä. Tämä kappale kuvastaa sanoissaan juuri sitä että vaikka tappioita on koettu, matka oli arvokas ja nyt on vain jatkettava eteenpäin kohti uusia seikkailuja.

-II-

"Many places I have been
Many sorrows I have seen
But I don't regret
Nor will I forget
All who took that road with me

-II-

To these memories I will hold
With your blessing I will go
To turn at last to paths that lead home

And though where the road then takes me,
I cannot tell
We came all this way
But now comes the day
To bid you farewell

I bid you all a very fond farewell"

Vuonna 2014 aloin katsomaan Supernatural -nimistä sarjaa, joka saattaa olla monille vähintäänkin nimeltä tuttu sarja. Tämän sarjan mahtavien musiikkivalintojen siivittämänä, olen myös onnistunut herättämään mielenkiintoani rock musiikkia kohtaan enemmän kuin aiemmin. 

Poets of the fall on esimerkki yhtyeestä jota tämän vuoden aikana aloin kuuntelemaan hyvinkin ahkerasti.  Mutta lisääntynyt rock genren kuuntelu on siis syy juuri tälläisen coverin valintaan (ja siksi että tykästyin siihen enemmän kuin alkuperäiseen kappaleeseen). Kappale sopii myös sanoiltaan SPN:iin ainakin osittain.

The Last Goodbye -kappale on The Hobbit  trilogian viimeisen elokuvan (the battle of the five armys) theme(/loppulaulu mikälie).
 Muistan kuinka n. vuosi ennen ensimmäistä The Hobbit elokuvaa tulin lukeneeksi kyseisen kirjan. Vaikka en voi väittää kirjan taikka elokuvienkaan olevan mitään maailman parhaimmista, ovat ne silti seikkailuineen ja hahmoineen tulleet minulle läheisiksi ja olleet osa kolmea viime vuottani. Ja nyt tänä vuonna elokuvatrilogia sai päätöksensä, joten siinä yksi syy kappalevalintaan.


☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆。.☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆


On pakko sanoa vielä hivenen tämän vuoden lopusta:

Näin vihdoin pakkaskelien saavuttua tänne etelään, päätimme veljeni kanssa mennä kuvailemaan tähtiä. Pari kertaa aikaisemminkin tänä vuonna olemme tuota harrastaneet, mutta tälläkertaa tuli varsin mainioita otoksia. Onnistuimme myös bongaamaan revontulet! Tässä siis muutama otos pieneltä reissultamme (Itse osallistuin kuvaamiseen hyvin minimaalisesti, eli rehellisesti sanottuna kunnia hienoista kuvista menee veljeni hartioille. Hänen luvallaan kuitenkin julkaisen tännekkin muutaman. )

 Onnistuin reissun aikana huomaamaan kolme tähdenlentoa. Tuli toivottua monenlaisia asioita. Tässä kuitenkin hienosti taltioitunut ja selvästi kaikkein kirkkain näkemäni tähdenlento.
 Kuten asustani pystyi päättelemään, ilma oli aivan naurettavan kylmä. Käveleminen noissa kuteissa näytti varmaan enemmänkin lyllertämiseltä, mutta pysyimpähän lämpimänä. Ainoastaan jalat ja sormet kärsivät kylmästä.

Ensimmäiset näkemäni revontulet.


☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆。.☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆

Seuraavan vuoden conit?
Tammikuussa järjestettävään Yukiconiin olen menossa piipahtamaan lauantain ajaksi
Kun Mimicon vihdoin vahvisti pystyttävänsä conin pystyyn myös vuonna 2015, päätyi se myös minunkin suunnitelmalistalleni yhdeksi suhteellisen varmoista menoista. (Kun kerran majoituspaikka löytyy Mikkelistä)
Traconiin voisin myös hyvin varmasti sanovan meneväni, kun se kerran Suomen coneista on minulle se kaikken rakkain. Desucon ja muut vastaavat ovat vielä täysi kysymysmerkki.

Jos satut seuraamaan YouTube kanavaani on sinne luvassa seuraavana vuonna lisää videoita. Con videoiden tekeminen jatkuu ja toivottavasti videoiden laatu paranee kameran vakaajan ja uuden editointiohjelman myötä. Tulossa on myös vähintäänkin yksi tanssicoveri ja suunnitelmissa on myös pewdiecry parodia eräästä kappaleesta.

Kuten conit, ovat cossitkin vielä hämärän peitossa. Koska Yukiin meneminen tuli päätettyä kovin yllättäin, en tule sinne kyhäämään mitään uutta. Olen joko normeissa tai vedän vanhan cossin tai casual/modern Jack Frostin kaltaista päälle.

Eräänlaisia mielikuvia siitä mitä seuraavan vuoden asuilultani saattaa odottaa:

Vanellope von Schweetz 
-Wreck-it Ralph

Dean Winchester
-Supernatural


Delsin Rowe
-inFamous second son


Kíli
-The Hobbit
(suuri kysymysmerkki tämän kohdalla. Mikäli tätä alan väsäämään, joudun perumaan muista suunnitelmista vähintään kaksi cossia)

Eipä tässä sen ihmeempiä. 
Laittelen loppuun muutamia "tämän vuoden kappale" -ehdokkaitani.
Toivotaan että vuodesta 2015 tulee aivan mahtava!

"I'll also show you a sweet dream next night" Ei kommentteja:

Lähetä kommentti