perjantai 23. toukokuuta 2014

~Wings?

Hei!
Pitkästä aikaa vähän blogipäivitystä. ^^
Päätin erottaa Mimicon postauksesta tämän cossin tekemis postauksen, jottei itse conipostauksesta tulisi niin järkyttävän pitkä.

Mutta kuten edellisessä postauksessa lupailinkin, olin tekemässä Toothless Gijinka cossia Mimiconiin.
Sen suunnitelu alkoi jo hyvin kauan ennen conia, mutta silti asu kokonaisuudessaan tuli ensimmäistä kertaa päälle vasta Mimiconissa.

Cossin tekemisen aloitin siivistä, sillä ne olivat selvästikin sen näyttävin ja suuritöisin asia. En ollut kertaakaan aikaisemmin rakennellut siipiä, joten koko homma oli täysin uutta minulle. Etsiskelin kaikenlaisia tapoja tehdä siipiä ja törmäsin sitten tähän tutoriaaliin ja sitä soveltaen tein siipeni. Pakko kuitenkin mainita, ettei siipien tekeminen olisi onnistunut ilman veljeni avustusta.

Ensimmäinen kokeilu tehtiin yksinkertaisesti juomapilleillä. Naruista vetämällä siivet oli siis mahdollista avata ja sulkea, mikä helpottaa selvästi niiden kanssa liikkumista ja kuljettamista.
Varsinaisten siipien rungon tein pvc-putkista. Haastavuutta näihin siipiin lisäsi se, että kankaan päälle ei tullut mitään sulkia, kuten mallina toimineessa tutoriaalissa. Kankaan oli siis oltava mahdollisimman tasainen ja oikean muotoinen.

 Suorat putket kaipasivat vähän taivuttelua ja niitä lämmittämällä ja hiljalleen vääntämällä se onnistuikin kohtuu hyvin.

Tältä putket näyttivät sitten taivuttelun jälkeen.
 Ensimmäinen siipien testaaminen.


 Siipien rangan rakentamisen jälkeen seurasi sitten niiden päällystäminen. Tein vanhasta lakanasta kaavan, jotta en heti joutuisi alkaa silpomaan varsinaista siipikangasta piloille. Tässä vaiheessa mieleen tupsahti myös se että kankaan väliin olisi hyvä laittaa jotain, jotta kangas pysyisi paikoillaan ja näyttäisi järkevältä. Niimpä suunnitelmaan tuli mukaan vielä "luut". Luut tein ohuista puukepeistä, jotka leikattiin oikean pituisiksi ja maalattiin (puoluhuolimattomasti) mustalla, jotteivat ne näkyisi ohuen kankaan läpi.


 Siivissä on siis kaksi kangaspalaa: toinen alla ja toinen päällä ja välissä siipien runko sekä erilliset (alla olevaan kankaaseen liimatut ja ommellut) luut. Siipien päällystäminen sekä korvien ja hännän teko jäivät aivan viimepäiviin. Sain cossini tehtyä torstai iltana ja perjantai iltana oli jo tarkoitus olla Mikkelissä. Tämä sinänsä harmittaa, sillä kiire näkyy kovastikin siivissä  ja varsinkin hännässä (joka muuten hajosi pariin otteeseen conissa, koska liiman vähyys) 

Aloitin myös hännän teon, tekemällä testikappaleen vanhasta lakanasta, josta leikkasin sopivat palat laittaen ne nuppineuloilla kiinni toisiinsa ja täyttäen sitten hännän. Kokeilu kannatti,sillä ensimmäinen versio hännästä oli aivan liian paksu ja pitkä. Muokkasin lakanahäntää, kunnes olin siihen tyytyväinen ja aloin tekemään sen pohjalta varsinaista häntää. 
Kaiken työn touhussa olin unohtanut miettiä hännän punaisen osan teon, joten päädyin sitten  käyttämään  Konata cossin paidan valkoisia jämäpaloja punaisella kangasmaalilla, muotoillen ne sitten. Jotta häntäkin pysyisi kasassa, tuli sinne sisään paksua rautalankaa, jonka onnistuin puolivahingossa löytämään äitini nauha/narukätköistä.

Vielä perjantaina, juuri ennen Mikkeliin lähtöä, maalailin häntään siihen kuuluvaa pääkallo kuviointia. Ei tullut kiire, ehei :D Mikäli jotakuta kiinnostaa tarkemmin siipien teko tai kenties on itse suunnittelemassa tälläisten vähän isompien siipien tekoa niin kyselkää vain.

Seuraavassa postauksessa sitten Mimitunnelmia! ^^

"I'll also show you a sweet dream next night" 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti